Schema toont nieuwe OnePlus 7T met ronde cameramodule


Er is een plaatje verschenen van de nog aan te kondigen OnePlus 7T. Opvallend is de ronde cameramodule die we niet van OnePlus maar juist wel van Motorola en vroegere Lumia-modellen gewend zijn. En toch herkennen we deze telefoon van iets heel anders.

We nemen je mee terug naar december 2018. Toen lekte een opmerkelijke foto vanuit het hoofdkantoor van OnePlus. We zien de CEO van het bedrijf die een presentatie bijwoont met in zijn handen een prototype. Toen moest de OnePlus 7 nog aangekondigd worden dus we gingen er vanuit dat het om dat toestel ging. De OnePlus 7 kwam en leek totaal niet op dit toestel dus veel aandacht hebben we er niet meer aan besteed. Tot vandaag.

OnePlus 7T

Want het plaatje van vandaag via @evleaks lijkt verdacht veel op dat toestel van december 2018. En dat toestel gaat straks vermoedelijk als de OnePlus 7T door het leven. Dit alles toont maar weer eens aan hoeveel werk er zit tussen het ontwikkelen en uitbrengen van een nieuwe mobiel. Nu heeft OnePlus zich sinds begin dit jaar extra werk bezorgd want naast een regulier model brengt het nu ook een Pro-versie uit. Er wordt dus ook een OnePlus 7T Pro verwacht. Die lijkt net als de OnePlus 7 Pro een onafgebroken randloos scherm zonder notch te krijgen. Beelden daarvan lekten eerder al van uit.

Nog niet tevreden

Waar de T-variant van de 7 zich specifiek op richt weten we officieel nog niet. Specificaties ontbreken namelijk nog. Maar gelet op de grotere cameramodule lijkt OnePlus zich op fotografie te willen richten. Dat deed OnePlus ook al bij de 7e iteratie dus we zijn erg benieuwd naar mogelijke nieuwe camera-functies. Eerder liet OnePlus al weten nog niet helemaal tevreden te zijn met de cameraresultaten van de 7 Pro. Gek op het eerste gezicht want de specificaties liegen er niet om: 48 megapixel sensor, f/1.6 lens en dubbele optische beeldstabilisatie. Het probleem lag volgens OnPlus aan computational photography; het berekenen van de juiste resultaten. Daar komt HDR en AI om de hoek kijken en daar is Google momenteel heer en meester met haar Pixel-cameratelefoons.

Of de OnePlus 7T en 7T Pro daar verbetering in gaat brengen is nog onduidelijk. Het is ook niet ondenkbaar dat OnePlus juist nieuwe functies introduceert zoals grotere optische zoom verder dan de huidige 3x. De OnePlus 6T werd in oktober aangekondigd dus houdt rekening met nog een twee maandjes wachten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel