OnePlus splitst met OnePlus 7 en 7 Pro strategie


OnePlus heeft haar nieuwste generatie smartphones gepresenteerd; de OnePlus 7 en 7 Pro. Waar de eerste een bescheiden update lijkt is het vooral de Pro die de show steelt. Met nieuwe en innovatieve functies waarmee het de concurrentie het hoofd kan bieden.

De OnePlus 7 mag dan wel erg op z'n voorganger lijken, hij krijgt wel de nodige upgrades. Denk aan de nieuwste Qualcomm-processor (de Snapdragon 855) en sneller UFS3.0 geheugen. Er zijn ook nieuwe functies zoals stereo speakers met Dolby Atmos-geluid. Gelijkgebleven is het 6,41 inch grote Optic AMOLED-scherm met bovenin een notch voor de 16.0 megapixel selfiecamera.

OnePlus 7 Mirror Grey

Achterop wederom een dubbele camera maar ditmaal een veel hogere resolutie van 48 megapixel. De secundaire camera schiet in maximaal 5 megapixel al wordt deze uitsluitend om diepte te herkennen. De lens kent net als vorig jaar een maximale opening van f/1.7 maar moet volgens OnePlus dankzij een nieuw algoritme wel beter in het donker presteren.

OnePlus 7 Pro

Nieuw in het assortiment is een speciale Pro-variant. Iets wat we volgens OnePlus vaker zullen zien en waarvan de OnePlus 7 Pro de eerste is. Het toestel kent een andere plek voor de 16 megapixel selfiecamera. Het schuift van boven uit het toestel en is volgens OnePlus uitvoerig getest op duurzaamheid. Bovendien is het mechanisme stofwerend.

OnePlus 7 Pro Nebula Blue

Door het verborgen karakter van de selfiecamera bestaat bijna de gehele voorzijde uit scherm. OnePlus heeft voor een nieuw type scherm gekozen genaamd Fluid AMOLED. Die beschikt door de AMOLED-techniek over een heldere kleurweergave en is daardoor HDR10+ gecertificeerd. De 'Fluid' dankt het scherm aan de hoge 90 Hertz verversingssnelheid. Hierdoor worden animaties en schermovergangen soepeler weergegeven.

Triple camera

Snelheid is wel een terugkerend thema bij de OnePlus 7 Pro. Zo is de vingerafdrukscanner 64% sneller dan vorige generatie en laad je hem dankzij Warp Charge 30 in slechts 20 minuten volledig op. Zoomen we in op de camera dan zien we achterop een drietal terug. De hoofdcamera telt 48 megapixel. Ook is er een extra brede groothoeklens die daarmee ideaal is voor landschapsfotografie. Met de derde sensor haal je beelden tot 3x dichterbij zonder kwaliteitsverlies wat je normaliter bij digitaal zoomen zou hebben. De lens kent een grotere f/1.6 opening dan bij de reguliere OnePlus 7 en is daarmee (op papier althans) beter in nachtfotografie.

OnePlus 7 Pro Triple Camera

OnePlus 7 en 7 Pro in de winkel

De OnePlus 7 is alleen verkrijgbaar in de kleur Mirror Grey. Wel heb je keuze uit twee geheugen-uitvoeringen; 128 en 256 GB. Bij die eerste krijg je 6 GB aan RAM-werkgeheugen terwijl de laatst met 8 GB komt. Prijs van de eerste bedraagt 559 euro, voor de tweede moet je 609 euro neerleggen. Geïnteresseerden moeten tot juni wachten, dan ligt hij in de winkel.

De OnePlus 7 Pro is naast Mirror Grey ook verkrijgbaar in Nebula Blue en Almond. Er zijn uitvoeringen met 6 GB RAM + 128 GB opslag en 8 GB RAM + 256 GB opslag. Wil je echt het beste van het beste dan kun je ook nog kiezen voor een speciale Nebula Blue-uitvoering met 12 GB aan RAM-werkgeheugen en 256 GB opslag. De meeste OnePlus 7 Pro-uitvoeringen liggen 21 mei in de winkel. Alleen de Almond-versie laat tot juni op zich wachten.

  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     Amazon
256 GB Almond € 761,21 € 761,21   Bekijk
Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel