Huawei kondigt P Smart Z aan met pop-up camera


Huawei heeft haar eerste smartphone met een pop-up camera aangekondigd. De Huawei P Smart Z kent hierdoor een groot scherm zonder inkepingen of schermranden.

De Huawei P Smart Z verscheen op Huawei's website samen met alle specificaties. Qua achterkant lijkt het toestel wel wat op een Pixel-telefoon dankzij z'n dubbele afwerking van glossy en mat glas. We vinden er tevens de vingerafdrukscanner en links in de bovenhoek een dubbele camera met flitser. Huawei kiest voor een 16 + 2 megapixel sensor met redelijk lichtsterke f/1.8 lens bestaande uit 6 elementen.

Huawei P Smart Z
De P Smart Z met pop-up camera

En toch gaat onze aandacht met name uit naar die andere 16 megapixel camera. Hij zit verscholen in de bovenkant van de behuizing en komt tevoorschijn wanneer hij nodig is. Daar doet de P Smart Z één seconde over. De camera is uitsluitend bedoeld voor selfies en ziet er breekbaarder uit dan hij is, aldus Huawei. Hij weerstaat 12 kilo aan druk en uit testen is gebleken dat hij tenminste 100.000 keer naar buiten en binnen kan. De selfiecamera beschikt over AI-functies waarbij selfies automatisch geoptimaliseerd worden door de beste instellingen te kiezen uit 8 verschillende scenes. Er is ook een speciale portretmodus aanwezig die naast de selfiecamera ook voor de hoofdcamera werkt.

Ultra FullView-scherm

Dankzij het verborgen karakter van de selfiecamera weet Huawei een bijzonder groot scherm toe te passen in een zo klein mogelijke behuizing. Het Ultra FullView-beeldscherm meet 6,59 inch en is daarmee allesbehalve klein. Huawei past Android versie 9 toe met daarbovenop haar eigen EMUI-skin; tevens versie 9. De batterij kent een keurige capaciteit van 4000 mAh en wordt via een USB C-kabel opgeladen. De ingebouwde processor is van het type Kirin 710F, een relatief nieuwe chip die we eerder in de Honor 20i zagen. Volgens Huawei is hij krachtig genoeg om mee te gamen en zuinig genoeg om lang mee te gaan.

P Smart Z prijs en beschikbaarheid

Huawei biedt de P Smart Z voor een zeer concurrerende prijs van 279 euro aan. Qua kleuren is er de keuze uit Midnight Black, Starlight Blue en Emerald Green. Wanneer we hem in de winkels zullen aantreffen is nog even afwachten; dat moet nog bekend worden gemaakt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel