Motorola kondigt betaalbare One Vision met 48MP camera aan


Motorola heeft eindelijk officieel de One Vision voorgesteld. Een mid-range Android One-toestel met schermgat voor de selfiecamera, langgerekt scherm en dubbele camera achterop. En dat voor nog geen 300 euro.

Zo op het eerste gezicht lijkt de Motorola One Vision geen gekke telefoon. Het scherm meet met een diagonaal van 6,3 inch lekker groot, kent dankzij het schermgat voor de 25 megapixel selfiecam lekker veel ruimte, schiet scherpe plaatjes dankzij een dubbele camera achterop met onder andere 48 megapixel, laadt snel op dankzij een 15 Watt lader.

Lenovo plaatst de Vision in de One-serie die het in augustus 2018 aankondigde. Het richt zich met name op de 48 megapixel camera achterop die dankzij kunstmatige intelligentie en een quad pixel-technologie goede foto's moet kunnen nemen. Hierbij worden vier pixels gecombineerd tot één waardoor het toestel ook met weinig licht goede foto's schiet. Hierbij wordt de One Vision zeker geholpen door een lichtsterke f/1.7 lens en optische beeldstabilisatie. Netjes voor deze prijscategorie.

Waterafstotende behuizing

De selfiecamera zit in het scherm verwerkt waarvoor een rond gat is gemaakt. Ook deze werkt met dezelfde Quad Pixel-technologie Dat scherm is met 6,3 inch aan de grote kant. Het betreft een CinemaVision-scherm met 21:9 verhouding en Full HD+ resolutie. Dit alles zit tussen twee platen Gorilla Glass wat zo goed op elkaar aansluit dat het IP52 waterafstotend is. Opladen gaat via USB-C wat geen boven- en onderkant heeft en dus beide kanten in het toestel past. De meegeleverde 15 Watt-lader zorgt dat de 3500 mAh batterij snel weer opgeladen is.

Motorola One Vision in Nederland

Verwacht de Motorola One Vision in een bronzen en saffierblauwe uitvoering met een royale 128 GB aan opslaggeheugen ergens in juni in de winkels. De prijs van dit alles bedraagt een scherpe 299 euro. Wie het toestel nu al als pre-order bestelt krijgt daar draadloze Motorola Verve 500 Earbuds bij cadeau.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel