Windows Phone 7 Mango klaar, Fujitsu Toshiba eerste met telefoon


Microsoft is geheel op tijd klaar met de Mango-release van Windows Phone 7 waarmee het verscheept kan worden naar fabrikanten om op gloednieuwe telefoons te installeren. Fujitisu Toshiba zit niet stil en presenteert de eerste.

Ondanks dat Fujitsu Toshiba hiermee 's werelds eerste Windows Phone Mango-telefoon aankondigt zullen we deze nooit in Nederland, of elders in Europa gaan aantreffen. Het toestel is puur voor de Japanse markt bestemd. En dat is jammer, en niet alleen vanwege Mango. Zo is de IS12T voorzien van een 13.2 megapixel camera, een 3.7 inch WVGA-resolutie beeldscherm en bovendien IPX5 gecertificeerd.

Fujitsu Toshiba IS12T
Fujitsu Toshiba IS12T

Onze aandacht gaat daarom in het bijzonder uit naar Mango en het bereiken van de zogenaamde RTM-status (Release to Manufacturer). Overigens weten we nog steeds niet hoe Microsoft Mango gaat promoten. Wellicht gaat het wel als Windows Phone 7.5 door het leven zoals de officiële site van KDDI beweert. Mango werd in mei aangekondigd en zou tegen de herfst beschikbaar komen voor consumenten. Hiermee ligt Microsoft dus aardig op schema. Mango bevat onder andere verbeteringen op het gebied van integratie met sociale netwerken. Nieuw is de conversatieweergave waarin ook berichten van meerdere bronnen gecombineerd zijn. Bovendien ondersteund Mango voor het eerste de Nederlandse taal.

Bron: WindowsTeamblog.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel