Windows Phone Mango beschikbaar voor ontwikkelaars


Microsoft heeft een versie van Windows Phone Mango vrijgegeven, die bedoeld is voor ontwikkelaars. Met deze versie kunnen zij apps voor de nieuwe versie van het besturingssysteem testen.

Developer Tools Beta, zoals de software die nu beschikbaar is heet, stelt ontwikkelaars in staat om de nieuwe versie van Windows Phone op hun toestel te installeren. Dat is belangrijk, want voor het vrijgeven van een app wil je die eerst op een echt toestel testen, en niet alleen in een emulator. Met deze software wil Microsft ontwikkelaars stimuleren om apps te maken voor het nieuwe platform.

Foto100
Windows Phone 7 op een Samsung Omnia 7

Apps die voor Windows Phone 7, de voorganger van Mango, gemaakt zijn, blijven overigens gewoon werken. Met Mango krijgen ontwikkelaars meer mogelijkheden. Zo kunnen ze nu ook het notificatiesysteem van Windows Phone gebruiken. Met de introductie van Windows Phone Mango is het OS ook in het Nederlands beschikbaar.

Apps

Apps bleken de afgelopen jaren cruciaal te zijn voor het succes van een mobiel besturingsysteem. Zowel Android als iOS hebben honderdduizenden apps om uit te kiezen. Voor het succes van Windows Phone is het belangrijk dat er veel (en goede) apps komen.

Bron: Feeds.engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel