Nokia: Windows Phone-toestellen in 2012 in de winkel

· 2 reacties


Stephan Elop, de directeur van Nokia, heeft bevestigd dat de Windows Phone-toestellen van het Finse bedrijf pas in 2012 in de winkel zullen liggen. Deze toestellen zullen wel in 2011 gepresenteerd worden.

Dat de eerste toestellen in 2012 in de schappen liggen, betekent dat Elops wens om tijdens de feestdagen in december met Windows Phone-toestellen in winkels aanwezig te zijn niet in vervulling gaat. Wel heeft Elop aangekondigd dat het bedrijf op schema loopt om nog dit jaar nog een Nokia-toestel met daarop Windows Phone te presenteren. Het is gebruikelijk dat Nokia ruim voor de komst van nieuwe toestellen een presentatie houdt, en enkele maanden later met de toestellen in de winkel verschijnt.

stephen elop

De Windows Phone-versie die we op de nieuwe toestellen aan zullen treffen is de versie die momenteel bekend staat onder de codenaam 'Mango'. Het is nog niet bekend welk versienummer deze nieuwe release mee zal krijgen. Geruchten gaan dat het om 7.5 gaat, maar 7.1 en zelfs 8 behoren ook nog tot de mogelijkheden.

Bron: Phonescoop.comPraat mee over dit artikel