Details Windows Phone Mango vroegtijdig bekend


Kort voordat Microsft een persconferentie houdt over Windows Phone Mango, zijn via de Roemeense afdeling van het bedrijf de eerste gegevens van het OS uitgelekt. Daarbij zijn weinig verrassingen.

Microsoft schaaft de bruikbaarheid van Windows Phone behoorlijk bij. Zo wordt het mogelijk contactgegevens in het telefoonboek te koppelen aan LinkedIn en Twitter (Facebook was al mogelijk), en kun je meerdere mailadressen aan één inbox koppelen. Daarnaast kun je met de nieuwe versie van het OS berichten in conversatieweergave bekijken, kun je met 'integrated messaging' berichten van meerdere platformen in één conversatie zien.

Live Tiles

Zoals verwacht krijgen de tegels die je op het homescreen van Windows Phone kunt toevoegen een uitbreiding. Live Tiles, tegels met live informatie uit een app, worden uitgebreider, waardoor je minder vaak de app zelf zult hoeven openen. Ook het notificatie-systeem krijgt een update. App-makers kunnen dit systeem nu ook gebruiken, waardoor het mogelijk wordt voor (bijvoorbeeld) de Twitter-app om een melding te geven bij een nieuwe DM of @-reply. Deze functionaliteit is mogelijk door de toevoeging van multi-tasking.

Een andere belangrijke update betreft de browser. Deze krijgt versienummer 9 mee, dezelfde als Internet Explorer op de PC. De Bing-app krijgt een behoorlijke update, waarmee het ook mogelijk wordt om met behulp van de GPS-sensor in je toestel te zoeken in je directe omgeving.

Bron: Gizmodo.comPraat mee over dit artikel