Onaangekondigde Samsung Galaxy S5 Neo verschijnt in Nederlandse webshop


We hebben er schijnbaar een nieuwe Galaxy-telefoon bij! Zonder dat Samsung daar melding van maakt verschijnt de S5 Neo in een Nederlandse shop, zo ontdekte NieuweMobiel.NL. Het toestel lijkt sterk op de S5 maar krijgt een andere processor en selfiecam.

Een vermelding van de S5 Neo dook een maand geleden al eens op in Tsjechië. Toen al werd duidelijk dat het verschil tussen deze Galaxy S5 Neo en de S5 uit 2014 vooral gezocht moest worden in de processor en selfiecamera. Samsung lijkt de Snapdragon 801 ingeruild te hebben voor een eigen Exynos 7580. Dat is een octacore-processor die gebaseerd is op een 64-bits ontwerp. Ook nieuw is de 5 megapixel selfiecamera. Dat is een flinke update van de 2 megapixel camera op de Galaxy S5.

Samsung Galaxy S5 Neo voor- en achterkant

Ondanks dat hij al eerder was uitgelekt is de komst van de Samsung Galaxy S5 Neo toch verrassend. Het bedrijf bracht immers van de Galaxy S4 nooit een Neo-variant uit. Los van de hier genoemde eigenschappen moeten we nog even wachten op de definitieve lijst. Het toestel wordt namelijk (nog) nergens vermeld op de Samsung-website. Verwacht de S5 Neo in de kleuren zwart, goud en zilver eind augustus/begin september in de winkel voor een bedrag van los 429 euro.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel