Samsung Galaxy S5 Neo


Samsung Galaxy S5 Neo (G903F)
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarZilver
Schermformaat
5,1 inch
Camera
16,0 megapixel

Pluspunten Samsung Galaxy S5 Neo

 • Zelfde waterdichte behuizing als de S5
 • Verbeterde hoge resolutie selfiecam
 • Verwisselbare batterij

Minpunten Samsung Galaxy S5 Neo

 • Behuizing voornamelijk van plastic

Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5 Neo
  Prijs Incl. bezorging    
2Call.nl € 355,00 € 361,95   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5 Neo


De Samsung Galaxy S5 Neo in het kort

Met de Samsung Galaxy S5 Neo blaast Samsung nieuw leven in de Galaxy S5 van 2014. De S5 Neo krijgt een andere processor met meer kernen en ook de selfiecamera krijgt een welkome upgrade naar maar liefst 5 megapixel. Maar er zijn ook dingen verdwenen.

Herkenbare vernieuwing

Samsung past de naam 'Neo' vaak toe op relatief eenvoudige toestellen maar deze Galaxy S5 Neo lijkt de uitzondering op de regel. Het toestel lijkt namelijk sprekend op de S5 uit 2014. Dat klinkt alweer een poos geleden maar toch is dit toestel relatief modern. Zo is er een Full HD-beeldscherm van 5,1 inch groot met achterop nog steeds een 16 megapixel camera en de behuizing is ook altijd nog water- en stofbestendig. De echte verandering zit hem in de ingebouwde processor. Samsung past nu een eigen Exynos-processor toe die over het dubbele aantal kernen beschikt als z'n voorganger. Het totaal komt uit op 8. Wel is hij iets lager geklokt. Op papier lijkt dat een verbetering maar in werkelijkheid zal hij niet zo krachtig zijn als de oorspronkelijke S5.

Belangrijkste Samsung Galaxy S5 Neo specificaties

 • 16 megapixelcamera aan de achterkant + 4K video-opname
 • Selfiecamera van 5 megapixel
 • Water- en stofbestendig (IP67 certificering)
 • Keuze uit 16 of 32 GB aan geheugen + geheugenkaartslot
 • Octa-core Samsung Exynos 7580 processor op 1,6 GHz bijgestaan door 2 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 5.1 inch Full HD Super AMOLED scherm + Gorilla Glass
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet
 • Bekijk alle Samsung Galaxy S5 Neo specs

Betere kijk op jezelf

Wel vernieuwend is de selfiecamera. Daarvan gaat de resolutie omhoog van 2 naar 5 megapixel. Die ruime verdubbeling is vandaag de dag zeer welkom. Mensen maken steeds meer selfies en met 5 megapixel zorgt deze S5 Neo ervoor dat die haarscherp zijn. Natuurlijk behoudt je alle andere functies waar ook de S5 over beschikt. Wat tegelijkertijd ook handig is, is z'n batterijbesparingsmodus. Een batterij gaat op den duur vanzelf een keertje leeg. Mocht je dag echter nog wel even duren dan kun je deze activeren en rek je de batterij tot het einde van de dag. Deze Ultra Power Saving Mode schakelt onnodige zaken uit en vermindert zo het stroomverbruik.

Gezonde jongen

Een goede smartphone past zich aan jou aan en Samsung lijkt dat met de S5 Neo ook te proberen. Je kunt eventueel bijhouden hoe goed het met je gesteld is door de hartslagsensor achterop het toestel. Deze zit vlak onder de camera en kan in een paar tellen vertellen hoe het met je hartslag zit. Wie dit regelmatig bijhoudt kan via een grafiek het verloop bijhouden. Ook kunnen er andere gezondheidszaken worden bijgehouden zoals het aantal gezette stappen en verbrande calorieën. De S Health-app is als het ware een personal trainer die altijd met je meedoet en meedenkt.

Goedkoopste Samsung Galaxy S5 Neo prijzen

Jammer genoeg is het voor nu alleen mogelijk om de Galaxy S5 Neo los en dus niet in combinatie met een abonnement te kopen. Zo heb je al voor €355 een exemplaar in bezit. Vergeleken met toen hij in de winkel kwam is er toch al weer minstens € 60 van de prijs af. Wat kleuren betreft valt er weinig te kiezen, momenteel is er alleen een uitvoering in het Silver (zilver) beschikbaar. Je kunt vervolgens kiezen uit de volgende geheugenuitvoeringen 16 GB en 32 GB.


Concurrenten van de Samsung Galaxy S5 Neo

Vergelijk de Samsung Galaxy S5 Neo met deze producten


Praat mee over de Samsung S5 Neo