HTC ziet teruglopende verkoop vlaggenschip One (M8)

· 2 reacties


Volgens analist Michael Walkley zouden de verkopen van de One M8 van HTC langzaam maar zeker teruglopen. HTC heeft vooral last van de grote marketingbudgetten van sommige bedrijven en van opkomende Chinese fabrikanten.

HTC heeft met de One (M8) misschien wel één van de mooiste high-end Android-telefoons in het assortiment, het heeft daarmee wel een segment uitgekozen met moordende concurrentie. Vooral de marketingbudgetten van bijvoorbeeld Apple en vooral Samsung speelt de verkoop van de One M8 nu parten. Bovendien hebben de Taiwanezen last van opkomende Chinese fabrikanten.

HTC One M8 in hands

En het tweede kwartaal ziet er waarschijnlijk niet veel beter uit voor HTC, zo verwacht Michael Walkley van Canaccord Genuity. Er lijkt een ware oorlog op punt van uitbreken te staan. Niet alleen heeft Apple de iPhone 6 klaar staan, ook Samsung lijkt met een antwoord bezig te zijn. Bovendien hebben we daar nog de LG G3 en wordt tevens de Sony Xperia Z3 verwacht. HTC zou zelf wel met de One M8 Prime bezig zijn maar die wordt niet dit jaar verwacht.

Via: Cnet.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel