Apple en Samsung pleiten voor einde van simkaart


De simkaart in z'n huidige vorm zou wel eens kunnen verdwijnen. Zowel Apple als Samsung pleiten voor een andere oplossing. Eén waarbij de simkaart is ingebouwd in de telefoon en niet meer vervangen hoeft te worden; de e-SIM.

De simkaart is dat kleine kaartje wat je telkens in een mobiele moet stoppen als je van abonnement of telefoon wisselt. Je krijgt hem van je provider en hij is de afgelopen jaren steeds kleiner geworden. Van 'mini' naar 'micro' naar 'nano'. Reden voor deze verkleining is dat smartphones steeds kleiner worden. Er is dus simpelweg minder ruimte voor. Bovendien kan een fabrikant op onderdelen besparen als hij kleiner is. Handig als je verwacht miljoenen exemplaren te verkopen.

simkaart
Deze dingen dus

Het liefst zien fabrikanten waaronder Apple en Samsung de simkaart helemaal verdwijnen zo schrijft The Financial Times. Er zijn immers betere alternatieven. Daar wordt momenteel aan gewerkt en deze zogenaamde e-SIM moet ergens in 2016 klaar zijn. Je kunt dan in een menu op je telefoon van 'kaart' en dus aanbieder wisselen. Onlangs nog introduceerde Apple haar eigen simkaart. Deze kaart is niet gebonden aan een abonnement. In plaats daarvan kan de gebruiker via een menu de aanbieder kiezen. Deze vorm wordt gezien als tussenoplossing en wordt niet door iedere provider omarmt.

Foto: Simon Yeo (cc)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel