Apple roert zich op markt van simkaarten

· 1 reactie


Samen met de iPad Air 2 en iPad mini 3 kondigde Apple een eigen simkaart aan; Apple SIM. Wat is het en wat wil Apple ermee bereiken? En waarom bestede Apple er niet meer aandacht aan?

Op dit moment roept Apple SIM meer vragen op dan antwoorden. Dat komt waarschijnlijk omdat Apple ook nog niet exact weet hoe Apple SIM zich gaat verhouden. Doel is in ieder geval dat je eenvoudig van provider kunt wisselen. Al werkt de dienst voorlopig alleen in de VS en in het Verenigd Koninkrijk. Daar werkt het met operators AT&T, Sprint, T-Mobile en EE.

Apple SIM
Een aanbieder kiezen zonder van simkaart te wisselen

Normaal is het zo dat je simkaart gebonden is aan een provider. Wissel je van aanbieder dan krijg je een nieuwe simkaart. Onzin zo vindt Apple. Consumenten moeten zelf weten welke aanbieder te kiezen en die moet ook op korte termijn kunnen wisselen. Niets geen jarenlange contracten maar korte termijnen. Heeft een andere aanbieder een betere deal dan schakel je eenvoudig en snel over, zo is de gedachte. Het is alleen nog zeer de vraag hoe bestaande aanbieders van telecomdiensten hier tegenaan kijken. Enkele providers werken al mee maar Apple's dienst valt of staat wel met de medewerking van grote aanbieders. Dit is vermoedelijk ook de reden waarom Apple er relatief weinig aandacht aan bestede. Zij zien ook dit risico en willen geen gezichtsverlies leiden als Apple SIM op niets uit loopt.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel