Nieuwe Gmail-app kan straks ook met Outlook en Yahoo overweg


Tot op heden kon je alleen Gmail-accounts beheren vanuit de Gmail-app in Android. Maar met de binnenkort uit te komen versie 5 is het ook mogelijk om accounts van Outlook, Yahoo en anderen te gebruiken.

Momenteel hebben de meeste Android-telefoons nog twee e-mailtoepassingen; de standaard e-mailapp én Gmail. Een beetje veel van het goede lijkt ook Google te denken en daarom krijgt de Gmail-app ook ondersteuning voor niet @gmail.com adressen. In de demonstratie wordt gesproken over Outlook, Yahoo "en meer", al is niet duidelijk welke daarmee exact bedoeld worden. Dat Outlook-accounts ondersteund worden betekent hoogstwaarschijnlijk dat ondersteuning voor Exchange ActiveSync is ingebouwd.

De nieuwe Gmail-app (versie 5) moet nog uitkomen en is mogelijk onderdeel van Android 5.0 Lollipop. Google gaf vorige week het officiele startschot voor het nieuwe mobiele besturingssysteem. Diverse Nexus-modellen zoals de Nexus 5 krijgen die update. De Nexus 6 zal standaard met Lollipop geleverd worden. Naast ondersteuning voor meerdere aanbieders krijgt de Gmail-app ook de Material Design layout mee die onderdeel is van Lollipop.

Bron: Android Police


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel