Apple's nano-SIM-ontwerp goedgekeurd


Apple's voorstel voor een nieuwe kleinere simkaart is na aanpassingen van RIM en Motorola door het European Telecommunications Standards Institute goedgekeurd voor toepassing in mobiele telefoons.

Hiermee komt eindelijk een einde aan de soap rondom de opvolger van de microSIM. De vierde generatie simkaart (4FF) is 40% kleiner dan z'n voorganger en meet 12,3 bij 8,8 millimeter. In feite gaat het nagenoeg om dezelfde simkaart als de huidige generatie, maar dan zonder excessief plastic rand. Hiermee is de kaart backwards-compatible wat vermoedelijk de grootste reden voor het ETSI was om in te stemmen met het ontwerp. Al geeft het geen officiële verklaring voor de beslissing.

Nanosim, microsim

Het oorspronkelijke ontwerp is van de hand van Apple en bevat enkele aanpassingen van zowel Motorola als RIM. Grootste tegenstander van het ontwerp is Nokia, die bang was gebruikers per abuis de kaart in de microSD-slot zouden stoppen waarna deze vast zou komen te zitten. Dit huidige ontwerp voorkomt dat niet, maar voorkomt wel dat de kaart overdwars in een microSIM-adapter past. De nieuwe simkaart moet ervoor zorgen dat er minder ruimte nodig is voor de verplichte simkaart en meer overblijft voor andere technische componenten.

Afbeelding en bron: TheVerge.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel