BlackBerry voorspelt sombere kwartalen


Dat het niet goed gaat met BlackBerry zien ze bij RIM ook eindelijk in. Ze hebben JP Morgan en RBC Capital ingehuurd om de situatie te beoordelen en van advies te voorzien. Een verkoop is niet uitgesloten en de aandelenhandel is stilgelegd.

Volgens berichten zou het bedrijf tot 1 miljard dollar moeten afschrijven aan niet verkochte voorraden. Dit komt vooral omdat de verkoop van BlackBerry 7-telefoons volledig is ingestort in afwachting van het nieuwe BlackBerry 10 platform. Eerder had RIM nog moeite om de PlayBook-tablet aan de man te brengen en bleef het met een half miljard dollar aan Playbooks zitten.

RIM headquarter
Donkere wolken boven het hoofdkantoor

Ontslagen

Ook de eigen medewerkers zien er bui al hangen. Nadat het hoofd Global Sales er vorige week na 14 jaar trouwe dienst al de brui aan gaf, heeft ook de Chief Legal Officer haar ontslag ingediend. Bovendien gaat het gerucht dat het bedrijf 2 duizend banen gaat schrappen. Volgens niet bevestigde berichten zou BlackBerry zichzelf hebben willen verkopen aan Samsung maar vroeg het daarvoor de hoofdprijs. Samsung zou daarom de boot hebben afgehouden


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel