LG maakt 1080p Full HD-telefoonscherm

· 1 reactie


Niet alleen worden telefoonschermen steeds groter, ook qua resolutie gaan ze sterk omhoog. Tegenwoordig kijken we niet eens meer op van 4,8 inch met een resolutie van 720p. Van LG kan het niet gek genoeg, zij maakten een 5 inch 1080p scherm.

Hiermee komt de pixeldichtheid uit op 440 PPI. En dat is flink meer dan de 326 van de huidige iPhone. Ook flink meer is de diagonaal; 5 inch. Nou vinden we 4,8 inch van de huidige Galaxy S III al behoorlijk groot om maar niet te spreken van de 5,3 inch van de Galaxy Note.

LG first full HD LCD smartphone display

Verwacht het 5 inch panel niet snel terug in telefoons, het is vooral bedoeld om de leidende positie van LG op gebied van displays aan te tonen. Het panel is gebaseerd op AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) en gebruikt daardoor minder stroom en is buiten beter afleesbaar. Met weemoed denken we terug aan de CeBit-beurs in 2006 toen we het eerste telefoonscherm met 640 x 480 VGA-resolutie zagen. Dit nieuwe scherm van LG gebruikt dus een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Vooruitgang is niet tegen te houden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel