Beeldscherm iPhone 6 niet van 100% saffier


De beeldschermplaat van de iPhone 6 is al een tijdje beschikbaar en tot dusver werd aangenomen dat deze van massief saffier is. Nieuwe tests wijzen echter uit dat dit niet helemaal het geval is.

Misschien kun je je een filmpje van enige tijd herinneren waarin enkele tests werden uitgevoerd met de beeldschermplaat van de iPhone 6. We stonden versteld van de hoeveelheid kracht die de plaat kon verduren. Dit opgeteld met de grote hoeveelheid geruchten over saffier en we konden niet anders concluderen dat de schermplaat van saffier gemaakt is. Toch lijkt dit niet helemaal waar te zijn, en heel erg is dat trouwens ook niet.

Massief saffier is voor grote oppervlakten nog steeds heel moeilijk te maken. Apple past het momenteel weliswaar al toe in de iPhone 5s, maar dan alleen op de Touch ID-sensor en de camera te beschermen. Kleine oppervlakten dus. Voor het scherm van de iPhone 6 lijkt Apple gekozen te hebben voor een gelamineerd saffier. Dat is een glaslaag dat gesandwicht wordt door twee lagen saffier. Het resultaat moet ook veel flexibeler zijn dan massief saffier. Altijd handig want een telefoon moet nou eenmaal lichtjes kunnen meegeven. Gevolg is wel dat een test met schuurpapier niet vlekkeloos verloopt. Maar wat is de kans dat er tegelijk schuurpapier en een iPhone in je broekzak zit? Ook een test met een kruisboog pakt *spoiler alert* niet helemaal gunstig uit.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com
€ 405,00 € 405,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel