Notch Apple iPhone gaat in 2020 op de schop


Of de gewraakte scherminkeping, beter bekend als de notch, helemaal gaat verdwijnen is nog niet helemaal bekend maar hij gaat in 2020 wel op de schop. Mogelijk voor een kleiner exemplaar, mogelijk verdwijnt hij.

De notch, ook wel de tussenpaus in de mobiele telefonie genoemd. Hij werd uit noodzaak geboren omdat we grotere schermen en dunnere randen willen. Nu zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Zo past OnePlus in de OnePlus 7 Pro een uitschuifbare selfiecamera toe maar die is dan weer niet volledig waterdicht. Samsung past bij de S10 een schermgat toe in de hoek en weer andere fabrikanten experimenteren met selfiecamera's onder het scherm. Apple houdt het al enkele generaties op een relatief brede notch bovenin in het midden.

Apple iPhone notch
Noodzakelijk kwaad: de notch

Die ruimte is niet alleen nodig voor de selfiecamera maar ook voor de componenten die Face ID mogelijk maken. Ook tevens de enige veilige ontgrendelingsmethode na het vaarwel zeggen van Touch ID wat nog op basis van vingerafdrukherkenning werkte. Apple lijkt die methode verbeterd te hebben en kan nu af met kleinere componenten. De iPhone notch kan vanaf 2020 daarmee kleiner worden, zo denkt Ming-Chi Kuo. De analist weet dankzij z'n goede contacten in Apple's aanvoerketen vaak veel over toekomstige producten.

Geheel notchvrije iPhone

Apple's doel zou zijn om de gehele TrueDepth-camera onder het scherm te plaatsen maar 2020 lijkt daarvoor te snel te komen. En wordt dus mogelijk gewerkt aan een tussenoplossing. Weer andere analisten denken dat het Apple wel lukt om eerder een notch-vrije iPhone uit te brengen. Hiervoor zou Apple wel gebruik moeten maken van een vingerafdrukscanner in het scherm, zoals veel andere fabrikanten momenteel ook doen. De terugkeer naar Touch ID ligt alleen niet erg voor de hand.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone XS
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
64 GB Space Grey Refurbished
€ 269,00 € 269,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone XS


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel