Persrender toont Xiaomi Mi A3 met achterop 3 camera’s


De Xiaomi Mi A2 lijkt een moderne upgrade te krijgen. Persafbeeldingen van de aankomende Mi A3 tonen namelijk een groter scherm met inkeping, triple camera en een hip nieuw kleurenschema.

Volgens Xiaomi hoeven we nog maar een paar nachtjes te slapen voor haar volgende aankondiging. Nu is het nog niet zeker of ze daadwerkelijk deze Mi A3 bedoelen maar voor het geval dat leggen we je graag meer uit over dat toestel. De A3 belooft een moderne telefoon te worden die geheel in lijn met andere Mi A-modellen zeer voordelig geprijsd is en draait onder stock Android One.

Xiaomi Mi A3 kleuren
De Mi A3 in al z'n kleuren

Het AMOLED-scherm krijgt een Full HD+ resolutie van 2240 bij 1080 pixels met bovenin een druppelvormige inkeping voor de op papier indrukwekkend hoge 32 megapixel selfiecamera. Het schermdiagonaal gaat verder door de 6 inch heen om op 6,08 inch uit te komen. Achterop vinden we een drievoudig camerasysteem terug bestaande uit een 48 megapixel Sony-sensor met keurige f/1.79 aperture lens. De overige sensoren komen uit op 8 en 2 megapixel waarmee je vermoedelijk kunt inzoomen en diepte kunt waarnemen.

Xiaomi Mi A3 specificaties

Xiaomi past onder de motorkap een Snapdragon 665-processor toe van Qualcomm welke bestaat uit 8 kernen op maximaal 2,0 GHz. De batterij kent een verwachte capaciteit van 4000 mAh wat eigenlijk best netjes te noemen is. Er worden verder geheugenuitvoeringen van 64 en 128 GB groot verwacht. Maar wat ons betreft weet Xiaomi de meeste indruk te wekken met het verwachte kleurenpallet. Naast 'standaard' zwart worden namelijk blauw en parelmoer-wit verwacht. Dat klinkt op papier niet meteen heel spannend maar ze kennen een lichteffect wat we eerder zagen bij Honor en Huawei.

(via)Praat mee over dit artikel