Opgedoken logic board iPhone 6 zou ondersteuning bieden voor NFC en 802.11ac


Een website claimt foto's te hebben van de logic board van de iPhone 6, zeg maar de printplaat waar alle componenten op zijn aangesloten. Interessant eraan is dat hier ondersteuning op zit voor enkele zaken die de iPhone 5s nog niet ondersteunt.

Eén daarvan is NFC. Deze techniek zit al een tijdje in andere smartphones maar fabrikanten stoeien tot op heden nog met het vinden van een geschikte toepassing. De bankwereld zet het momenteel in om draadloos betalen mogelijk mee te maken maar echt massaal wordt dat nog niet toegepast. Apple zag ik het verleden helemaal niets in NFC, toch duikt het gerucht dat een toekomstige iPhone er mee is uitgerust telkens weer op.

iPhone 6 logic board

Een andere eigenschap die het logic board verklapt is het snellere 802.11ac WiFi. Apple past dit al toe in haar iMac-computers en AirPort-routers dus erg onwaarschijnlijk is deze claim niet. Sterker nog, nog voor de lancering van de iPhone 5s werd aangenomen dat deze 802.11ac zou ondersteunen maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Erg is dat niet want er zijn toch nog maar weinig routers op de markt die gebruikmaken van een dergelijk hoge doorvoersnelheid. Het hier getoonde onderdeel is trouwens naar verwachting voor de 4,7 inch grote iPhone 6 die ergens in september wordt aangekondigd.

Bron: Nowhereelse.fr


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel