“Alleen 5,5 inch grote iPhone 6 krijgt saffier-glas”


Apple bezit een fabriek waar ze synthetische saffier maken, een materiaal dat alleen diamand voor zich moet laten qua hardheid. Bedoeling is om daarvan schermen te maken die minder snel krassen. Maar de vraag is voor welke telefoons allemaal?

Eerder deze week ontvingen we een rapport waarin stond dat Apple inmiddels genoeg saffier had geproduceerd om aan de verwachte vraag van de iPhone 6 en de iWatch te voldoen. Van zowel een 4,7 inch grote en 5,5 inch grote iPhone 6. Nu krijgen we het gerucht binnen dat alleen de iPhone 6 over een saffieren scherm zal beschikken. Mogelijk om hem exclusiever te maken en dus extra klanten te trekken.

Sapphire glass furnice
De ovens waarin het saffier gemaakt wordt

Nu gaan er al langer geruchten dat de grotere 5,5 inch iPhone 6 ongeveer 100 euro duurder wordt dan de 4,7 inch variant. Op zich geen gekke gedachte gelet op het verschil in grootte. Mogelijk is die prijsverhoging dus ook wel het gevolg van de keuze van saffier. Niet alleen moet glas van saffier krasbestendiger zijn dan het huidige Gorilla Glass, het zou ook minder snel moeten breken. Algemeen aangenomen wordt dat Apple de opvolger van de iPhone 5s in september aankondigt met een mogelijke verkrijgbaarheid in oktober.

Bron: Udn.com, Seekingalpha.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 115,00 € 115,00   Bekijk
Remarketed
Grey
€ 199,00 € 199,00   Bekijk
Azerty
64 GB Grey Refurbished
€ 604,40 € 604,40   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Black Refurbished
€ 105,00 € 105,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel