Eerste render toont strakke Samsung Galaxy Note 10


Zojuist heeft @onleaks renders gepubliceerd van de aankomende Galaxy Note 10. Deze zijn zoals gebruikelijk bij @onleaks gebaseerd op de officiële bouwtekeningen. We zien een opvallend strakker toestel dan we van Samsung gewend zijn.

Hoekige telefoons behoren eigenlijk alweer een tijdje tot het verleden. Ze prikken en voelen daardoor niet echt lekker aan in de hand. Rond werd de norm en hoe ronder hoe beter zo leek. Ook de zijkanten en boven- en onderkant werden bol. Samsung lijkt die trend nu een halt toe te roepen, tenminste als we naar onderstaande renders van de Note 10 kijken.

Samsung Galaxy Note 10
De iets hoekiger Galaxy Note 10

We wisten globaal al wel een beetje hoe de Galaxy Note 10 eruit kwam te zien. Zo is de plek van de selfiecamera geen verrassing meer voor ons. Zit die bij de S10 nog keurig in de hoek, bij de Note 10 is hij in het midden uitgelijnd. In plaats van een dubbele selfiecam zoals bij de S10+ kiest Samsung bij de Note voor een enkele.

Niet meer de grootste Galaxy

Het schermformaat komt volgens de bron uit op 6,3 inch wat opvallend genoeg kleiner is dan die in de Galaxy S10+. De Note-lijn is hiermee niet meer de grootste van de Galaxy-telefoons. Maar de nieuwe Note kent nog een unicum; het is de eerste Galaxy zonder koptelefoonpoort. Je eigen koptelefoon zul je dus via een dongle moeten inpluggen. Wat ook ontbreekt is de Bixby-knop, opvallend omdat Samsung er juist zo sterk op inzette.

Onduidelijke meerwaarde

Achterop zit in de linker bovenhoek een drietal camera's, mogelijk met groothoek en telezoomlens. Datzelfde aantal en mogelijk ook dezelfde functies zagen we al terug bij de S10/S10+ dus naast de S-Pen vragen wij ons hierom hardop af wat de toegevoegde waarde is van de 10e Note. We hebben nog tot het najaar om daar achter te komen. Een aankondiging wordt namelijk rond de IFA-beurs verwacht dat vrijdag 6 september 2019 van start gaat.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 10
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Aura Glow Refurbished
€ 311,99 € 315,98   Bekijk
bol.com Partner
Aura Black
€ 569,00 € 569,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel