Samsung Galaxy Note 10 krijgt 45 Watt snellader


Volgens geruchten krijgt de Samsung Galaxy Note 10 een ontzettend snelle lader. Blijft de Note 9 nog op 18 Watt steken, de Note 10 gaat daar met 45 Watt ruimschoots overheen. Opladen zal hierdoor extra snel gaan.

Samsung levert bij haar Galaxy-telefoons doorgaans een Adaptive Fast Charger mee. Jarenlang zat deze op maximaal 18 Watt maar dat gaat vanaf de Galaxy Note 10 mogelijk veranderen. Er is namelijk een foto verschenen waarop de lader staat die bij de Note 10 geleverd wordt.

Samsung Adaptive Fast Charger 45Watt
Snellader van 45Watt

Fabrikanten experimenteren al langer met laders met meer vermogen. Zo kondigde OnePlus de OnePlus 6T McLaren Edition aan met Warp Charge 30 met een vermogen van 30 Watt en heeft Oppo inmiddels SuperVOOC-opladers van 50 Watt. Xiaomi spant helemaal de kroon want die toonde onlangs nog een prototype van een 100 Watt lader waarbij een batterij volledig in 17 minuten kan worden opgeladen.

Risico

Een lader met meer vermogen genereert automatisch ook meer hitte en dat gaat natuurlijk gepaard met extra risico's. Iets waar Samsung met de Note-serie al eens eerder tegen aangelopen is. Echter valt het te verwachten dat Samsung dit vooraf goed heeft uitgezocht en maatregelen genomen heeft. Oververhitting van de Samsung Note 10 valt dus niet snel te verwachten.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy Note 10 verkrijgbaar is

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel