Oppo en Xiaomi tonen mobiel met selfiecamera achter het scherm


Ahh de notch, gehaat maar bittere noodzaak. Toch is het slechte een tijdelijke oplossing. Fabrikanten verzinnen telkens nieuwe dingen om hem subtiel en onzichtbaar weg te werken. Oppo en Xiaomi lijken hierin het beste te slagen.

Oppo toont nu een prototype van een mobiele telefoon waarbij de selfiecamera achter het scherm verwerkt is. Om een selfie te nemen schakelt het scherm in de directe buurt uit. Hierdoor heb je geen last van onbedoelde lichtinval van het scherm. Op de video lijkt het goed te werken al blijven er nog voldoende vragen onbeantwoord zoals de beeldkwaliteit en de schermresolutie.

Vlak na Oppo's demonstratie volgde Xiaomi met een soortgelijk systeem. Beide Chinese bedrijven lijken aan elkaar gewaagd om als eerste iets soortgelijks op de markt te brengen. Oppo en Xiaomi zijn niet de enige die werken aan dit soort Under Display camera-systemen. Ook Samsung en zelfs Essential zouden hier aan werken getuige enkele opgedoken patenten.

Einde van de notch?

De notch werd geboren door de opkomst van randloze schermen. Door het scherm steeds dichter bij de rand te brengen kwam de selfiecamera in het gedrang. In plaats van een inkeping in het scherm kozen andere fabrikanten voor schermgaten en weer andere voor pop-up camera's. Ook zagen we al systemen waarbij de hoofdcamera gedraaid kan worden zodat hij een selfie kan nemen. Toch zijn dit naar verwachting allemaal tijdelijke oplossingen. Het onder het scherm verwerken van de selfiecam zou een meer permanente oplossing kunnen zijn.

Via: 1, 2


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel