Ook Samsung gebruikt verschillende geheugensnelheden S8


Na Huawei is ook Samsung in opspraak geraak door het gebruik van geheugen met verschillende snelheden. Het bedrijf past in de Galaxy S8 geheugen van zowel UFS 2.0 als 2.1 toe. Samsung zelf noemde juist het snellere UFS 2.1 op haar specificatiepagina.

Dat fabrikanten vaak verschillende componenten gebruiken is gebruikelijk. Het stelt ze in staat om in toch hele korte tijd heel veel producten te kunnen maken zonder daarbij last te hebben van voorraadtekorten. In de meeste gevallen merk je hier als eindgebruiker niets van. Dat dit niet altijd opgaat ondervond Huawei onlangs doordat het telefoons met zowel UFS 2.1 als het veel langzamere eMMC uitleverde en daar in eerste instantie over loog. Samsung lijkt die strategie met de Galaxy S8 nu deels te kopiëren.

Samsung Galaxy S8 UFS 2.0 en 2.1
Samsung levert S8 met zowel UFS 2.0 als 2.1 geheugen

Nu beginnen we het met het goede nieuws; het lijkt dat de versies die hier te koop wordt aangeboden met het snellere UFS 2.1 zijn uitgerust. Dat zijn de varianten die gebruikmaken van Samsung's eigen Exynos-processor. De variant met de Snapdragon-processor krijgen de beschikking over UFS 2.0. Op zich is het niet zo dat de Snapdragon 835 van Qualcomm niet overweg kan met UFS 2.1, die chip ondersteunt de snellere variant namelijk wel. Alhoewel UFS 2.1 ongeveer een keer zo snel is als z'n voorganger valt het nog maar te betwijfelen of gebruikers daar iets van zullen merken, UFS 2.0 was al namelijk een enorme verbetering ten opzichte van eMMC 5.1. Dat we gebruikers daar ook nog niet over gehoord hebben zegt wat dat betreft genoeg. Samsung heeft overigens wel de vermelding naar het snellere UFS 2.1 van haar specificatiepagina's verwijderd.

Controleer zelf

Zelf controleren van welk geheugen jouw S8 gebruik maakt? Download dan Terminal Emulator van de Play Store en voer het volgende commando in: cat /proc/scsi/scsi
Met de tekst die je terugkrijgt kan je hierboven in de lijst opzoeken van welk type geheugen je Galaxy S8 gebruikmaakt.

Foto: AndroidTutorial


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 249,00 € 249,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel