“Nokia EOS met 41 megapixel camera komt uit in juli”


Wie net als ons ietwat teleurgesteld was dat Nokia vorige week alleen de nieuwe Lumia 925 aankondigde en niet een 41 megapixel Lumia is er goed nieuws. De Nokia EOS komt waarschijnlijk al snel uit, mogelijk over ruim een maand.

We nemen je mee naar 27 februari 2012. We waren net gewend aan de wapenstilstand in de befaamde megapixel-oorlog waarin telecomfabrikanten elkaar probeerden af te troeven. Kondigt Nokia vanuit het niets een telefoon aan met 41 megapixel camera; de 808 PureView. En wat blijkt, het blijkt geen flauwe marketingtruc, die 41 megapixels leveren ook nog wat op.

PureView closeup
Show me the pixels!

Enig nadeel is dat het toestel onder Symbian bleek te draaien. Nokia was toen al 'overgestapt' op Windows Phone. Een WP-device met 41 megapixel sensor was dus een kwestie van tijd. Geruchten over een dergelijke telefoon werden pas begin dit jaar echt concreet. Natuurlijk zijn daar de Lumia 920 en 925 die ook het predikaat PureView hebben, maar toch qua beeldkwaliteit niet kunnen tippen aan dé 808. Een nieuwe bron spreekt nu van een mogelijke lanceerdatum van juli. Het toestel zou niet dikker zijn dan dat de 920 in het midden is en krijgt taps toelopende randen mee. Qua verdere specs moet het toestel lijken op de 925. We zijn benieuwd en wachten verdere info met spanning af.

Bron: Wmpoweruser.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel