“Nokia PureView-technologie komt naar Windows Phone”

· 2 reacties


Verrassing van het afgelopen MWC is Nokia met de 808 PureView. Het toestel is veel meer dan de 41 megapixel-sensor, het is de techniek erachter waar het om draait. Gelukkig wil Nokia de PureView-techniek niet alleen voor Symbian behouden.

Men zou zich natuurlijk kunnen afvragen waarom Nokia de PureView 808 onder Symbian heeft uitgebracht. Het antwoord daarop is simpel, de ontwikkeltijd van de PureView is langer dan Nokia op Windows Phone is overgestapt. Waar het natuurlijk om gaat is de techniek die erachter schuilt; de PureView-technologie. Deze is natuurlijk ontwikkeld en kan nu z'n weg zoeken naar andere producten uit de Nokia-stal.

Jo Harlow introduces PureView 808
Jo Harlow tijdens de introductie van de PureView 808

En niemand minder dan Jo Harlow, hoofd van de Smart devices, zegt in een Fins dagblad "wanneer precies kan ik niet zeggen, maar niet lang" voordat PureView naar de Lumia-serie komt. En dat is goed nieuws voor het platform dat momenteel nog geen video in Full HD-resolutie kan schieten. We zagen al eerder dat Nokia-toepassingen hun weg zagen naar Windows Phone. Zo komen de kaarten van Nokia in Windows Phone-telefoons terug. De adoptie van PureView, wellicht alleen beschikbaar voor Nokia-telefoons, is daarom geen onlogische.

Benieuwd naar meer achtergrondinformatie over PureView? Lees dan de Nokia's PureView whitepaper eens door.

Bron: Aamulehti.fi


Prijsvergelijker Nokia 808 PureView

Toon nog meer aanbiedingen van de Nokia 808 PureView


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel