Laatste minuut geruchten iPad 3 HD opgesomd


Vanavond heeft Apple de wereldpers uitgenodigd voor een event met als cryptische omschrijving "We have something you really have to see. And Touch" Een nieuwe iPad hangt in de lucht. Wij sommen de allerlaatste geruchten voor je op.

Er zijn enkele aspecten die we met 99,99% zekerheid weten. Zo moet het raar lopen wil de nieuwe iPad geen Retina-display hebben. De resolutie gaat er met een factor 2 op vooruit van 1024 x 768 naar 2048 x 1536 pixels. Erg indrukwekkend voor een tablet. Andere zekerheid lijkt de vormgeving. Het zou als een grote verrassing komen als de nieuwe iPad er radicaal anders uit kwam te zien. Naast deze twee 'zekerheden' zijn er nog enkele andere geruchten die wat minder zeker zijn.

Apple banner
De ruimte waar Apple de nieuwe iPad gaat aankondigen

4G

De grootste daarvan is de aanwezig- of afwezigheid van 4G LTE. Er zijn telkens geruchten die elkaar hierop tegenspreken. Juist omdat er zoveel bronnen zijn die zeker weten dat het er of wel of niet komt denken wij dat de kans groot is dat er zowel een LTE-variant als een variant zonder LTE komt. De 4G versie is dan bestemd voor Amerika, terwijl de 3G versie Europa zal aandoen.

A6 quadcore processor

Beschikt de volgende iPad over een quadcore-processor in plaats van dualcore zoals het geval bij de iPad 2? De ene weet het zeker, er komt een quadcore processor genaamd A6. De ander zegt dat de huidige processor opgepimpt wordt en A5X heet. Er valt voor beide wat te zeggen. En eerlijk is eerlijk, wij hebben zelf ook geen flauw idee wat het wordt. Het zou beide kunnen. Feit lijkt wel dat de nieuwe iPad over 1 GB aan intern geheugen beschikt maar welke processor dat mag aanspreken, wie het weet mag het zeggen.

Siri en iOS 5.1

Dat de nieuwe iPad over Siri en iOS 5.1 beschikt lijkt eigenlijk ook een zekerheid. Ga er dus gerucht vanuit dat de nieuwe iPad over Siri-ondersteuning beschikt. Dat betekent dat we naast het gekke fenomeen dat men foto's schiet met hun iPad, we binnenkort ook zullen praten tegen dat ding.

Beschikbaarheid

Apple brengt doorgaans kort na een aankondiging het nieuwe product uit. Soms direct, soms zit er een week tussen. De laatste geruchten spreken over een eerste verkrijgbaarheid van de iPad op vrijdag 16 maart. Een dikke week dus na de aankondiging. Of het apparaat dan ook direct naar Nederland komt is nog maar de vraag. Meestal komt thuisland VS eerst aan de beurt, en daarna pas wij. Zo lag de iPad 2 pas een kleine maand na de introductie bij ons in de winkel.

iPad 3? iPad HD? iPad 2S? iPad 2X?

Dan nog een kleinigheid; hoe gaat de nieuwe iPad heten? Er zijn namelijk nogal wat mogelijkheden. De iPad 3 ligt voor de hand, maar wellicht wil Apple de nadruk leggen op het Retina-display en liever de naam iPad HD gebruiken. Goed mogelijk. Al hebben we door de maanden leidend naar de aankondiging ook iPad 2S en iPad 2X gehoord. We zullen het vanavond pas echt weten.

Wij brengen je vanavond direct het allerlaatste nieuws over de nieuwe iPad hier op NieuweTablet.NL. Blijf ons dus in de gaten houden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel