Nokia EOS moet échte PureView Windows Phone worden

· 2 reacties


Volgens nieuwe berichten is Nokia bezig met een Windows Phone met een echte PureView-waardige camerasensor vergelijkbaar als in de 808 PureView. En daarmee lijkt de megapixel-oorlog weer helemaal terug.

We waren wat sceptisch toen Nokia de Lumia 920 PureView met 'slechts' een 8,7 megapixel sensor aankondigde. Het toestel levert weliswaar indrukwekkende plaatjes op maar een opvolger van de nóg indrukwekkender 808 PureView is het niet. Daar moet met deze Nokia EOS verandering in komen.

Pureview camera sensor
De PureView-sensor uit de 808 naast een 8 en 5 megapixel sensor

EOS lijkt voorlopig een codenaam en is wellicht een knipoog naar Canon's EOS cameraserie. Volgens nieuwe berichten van The Verge zal het toekomstige Lumia-toestel naast een vergelijkbare sensor als de 808 PureView ook een metallic body krijgen. Daarbovenop moet het toestel nog dit jaar uitkomen.

Nieuwe vormgeving

Nokia gaat voor de EOS een andere vormgeving gebruiken dan de Lumia 920, waarschijnlijk omdat de grote camerasensor meer ruimte vereist. Ook nieuws over de opvolger van de Lumia 920, ook deze krijgt een aluminium behuizing in plaats van het polycarbonaat van nu.

Bron: TheVerge.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel