Is dit Nokia's 41 Mpixel PureView op Windows Phone?

· 1 reactie


Nokia verraste ons in februari met de introductie van een 41 megapixel telefoon; de PureView. En ondanks dat megapixels alleen niets zeggen, wist deze PureView ons wel te imponeren. Nokia droomt nu van een Windows Phone met PureView-technologie.

En het blijft niet alleen bij dromen alleen. Onderstaande afbeelding zou een Lumia laten zien met Windows Phone én de PureView-technologie. De 808 PureView had al een knijter van een cameramodule, deze Lumia met PureView verandert daar weinig aan. Verder valt op de term "HD display" op één van de sheets, wat daarmee suggereert dat het hier om een Windows Phone 8 telefoon gaat.

Nokia Lumia PureView
Nokia Lumia PureView?

Inmiddels weten we dat PureView niet alleen staat voor de 808 PureView, maar voor de techniek erachter. Zo maak je in de meeste gevallen kiekjes van maximaal 5 megapixel groot, de 41 megapixel sensor zorgt er echter wel voor dat iedere pixel bijdraagt aan het resultaat. Het is dus niet simpelweg verkleinen van de afbeelding.

Nokia Lumia PureView

Mocht Nokia de PureView-technologie naar het Windows Phone platform brengen dan zou dat een extra Selling Point zijn voor het mobiel OS van Microsoft dat met man en macht probeert voet aan de grond te krijgen. De concurrentie met iOS en Android is immens en het zou daarbij alle hulp kunnen gebruiken.

Bron: Mobile.it168.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel