Sony zegt Xperia X-serie vaarwel, einde compact-modellen?


Momenteel kun je het Sony assortiment opdelen in drie; flagships, premium standard en mid range. De middelste gaat er tussenuit waardoor de Xperia X en X compact nooit een directe opvolger zullen krijgen.

Reden voor het besluit? De toestellen verkochten niet goed genoeg en behaalden zelfs in thuisland Japan niet de verkoopdoelstellingen. Zo had Sony verwacht 15% meer exemplaren van de Xperia X en X compact te verkopen dan het daadwerkelijk deed. Buiten Japan deden de toestellen het nog beroerder. Modellen zoals de Xperia XZ en de X Performance verkochten wel volgens verwachting. Reden voor Sony dus om de zogenaamde Premium Standard-lijn helemaal te schrappen en zich voorlopig alleen te richten op het duurste en goedkoopste segment.

Sony Mobile Premium Standard-lijn
Premium Standard-lijn is exit

Wat dus blijft zijn de mid-range modellen waar de XA1 Ultra, XA1 en L1 er enkelen van zijn. Het schrappen van de premium standard-lijn lijkt op het eerste gezicht het einde te betekenen van Sony's compacte high-end smartphones. De Xperia X compact is namelijk de laatste en dateert uit eind 2016. Sony zou echter altijd nog kunnen besluiten een meer vlaggeschipwaardige opvolger te maken in de hoogste Flagship-categorie. Sony was juist één, zo niet de enige die nog high-end compacte Android-smartphones uitbracht. Sony verkeert al langer in de problemen, het zag de telefoonverkopen dalen en het verdient ook nauwelijks aan deze productcategorie. Het bedrijf voorziet wel vele anderen van camera-sensoren. Onlangs nog kondigde Sony een camerasensor aan die video met 960 beelden per seconde kan schieten. De eerste met deze zogenaamde Motion Eye-camera is de Xperia XZs die onlangs in de verkoop ging.


Prijsvergelijker Sony Xperia X Compact
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Mist Blue
€ 415,41 € 415,41   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia X Compact


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel