Google Daydream Keyboard krijgt ondersteuning voor Nederlands


Daydream Keyboard, het virtuele toetsenbord van Google's Daydream, krijgt ondersteuning voor de Nederlandse taal. Ook enkele Scandinavische landen kunnen voortaan in hun moerstaal typen. Het toetsenbord krijgt verder enkele nieuwe functies.

Google introduceerde het Daydream-concept tijdens haar I/O-event van mei 2016. Fabrikanten van Android-smartphones die zich houden aan een set specificaties kunnen het predicaat Daydream-ready krijgen. Wat je vervolgens nodig hebt is een vrij eenvoudige en goedkope headset waar je je smartphone in kunt steken. Er is momenteel slechts één beschikbaar; Google's eigen Daydream. De Daydream-headset is nog niet in Nederland verkrijgbaar maar dat lijkt misschien snel te veranderen met de ondersteuning van de Nederlandse taal.

Google Daydream Keyboard

Een Google Pixel of andere Daydream-ready smartphone met een Daydream-headset zal automatisch de Nederlandse taal selecteren wanneer die als standaard is ingesteld. Nu is typen in Virtual Reality niet meteen een snelle manier van tekstinvoer dus dat Nederlandse woorden nu wel herkend worden is een pré. Google heeft verder in deze nieuwe Daydream-update enkele bugs opgelost, waaronder het soms niet zichtbaar zijn van de toggle-knop en een betere herkenbaarheid van de expand-knop. Je kunt de nieuwe versie van Daydream Keyboard downloaden in de Google Play Store.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel