Huawei brengt nova 2 en nova 2 plus met 20 megapixel selfiecam uit


Huawei heeft zojuist als verwacht de nova 2 en nova 2 plus aangekondigd. Beide toestellen beschikken over dezelfde 20 megapixel selfiecamera, dubbele hoofdcamera en aandrijving. Verschillen zijn er ook; het formaat, opslag en batterijcapaciteit.

Huawei kondigde twee varianten van de nova 2 aan; de reguliere nova 2 met een 5 inch scherm en de nova 2 plus met een groter 5,5 inch scherm. Beide schermen geven een Full HD-resolutie weer en ook beide toestellen kennen dezelfde 20 megapixel selfiecamera en een dubbele hoofdcamera. Zelfs de aandrijving is hetzelfde. Zo heeft Huawei in beide modellen een eigen Kirin 659-processor gezet. Dat is een octacore-exemplaar op maximaal 2,36 GHz. Het ontwerp komt ons erg bekend voor, het toestel lijkt best op de eerste nova los van de glazen camerabalk achterop. Die deed nog erg denken aan de Nexus 6P, ditmaal is het ontwerp vrijwel een kopie van de iPhone.

Huawei nova 2 plus
De grotere van de twee; de nova 2 plus

Los dus van het verschil in schermformaat zijn er nog twee andere verschillen. Zo kent de de Huawei nova 2 een maximale opslagcapaciteit van 64 GB en de nova 2 plus gaat tot maximaal 128 GB. In beide gevallen kun je tot 128 GB extra geheugen uitbreiden dankzij een apart geheugenkaartje. Qua RAM-werkgeheugen is er geen verschil; beiden maken gebruik van een royale 4 GB. Wel verschillend is de ingebouwde batterij. In de nova 2 plus paste een iets grotere 3.340 mAh. De reguliere nova 2 moet het doen met een nog altijd keurige 2.950 mAh. Opladen gaat met USB Type-C en dat duurt in beide gevallen rond de 100 minuten. Huawei biedt beide toestellen al aan op haar eigen VMall.eu verkoopkanaal in de kleuren Aurora Blue,
Grass Green, Gold Streamer, Obsidian Black en Rose Gold. Prijzen voor de Huawei nova 2 starten bij omgerekend 325 euro terwijl voor de nova 2 plus omgerekend net geen 377 euro gevraagd wordt. Huawei start de online verkoop halverwege juni maar wel eerst alleen in China. Andere landen volgen waarschijnlijk spoedig.


Prijsvergelijker Huawei nova 2

Toon alle aanbiedingen van de Huawei nova 2


Prijsvergelijker Huawei nova 2 plus

Toon alle aanbiedingen van de Huawei nova 2 plus


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel