Sony Xperia X Compact


Sony Xperia X Compact (F5321)
Sony Xperia X Compact zwart onderkant
Sony Xperia X Compact zwart voorkant rechterzijkant
Sony Xperia X Compact zwart linkerzijkant
Sony Xperia X Compact zwart overzicht
Sony Xperia X Compact zwart bovenkant
Sony Xperia X Compact blauw voorkant rechterzijkant onderkant
Sony Xperia X Compact blauw voorkant rechterzijkant
Sony Xperia X Compact blauw overzicht
Sony Xperia X Compact blauw achterkant
Sony Xperia X Compact wit voorkant rechterzijkant
Sony Xperia X Compact wit overzicht
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarBlauwWitZwart
Schermformaat
4,6 inch
Camera
23 megapixel

Pluspunten Sony Xperia X Compact

 • Compacte en toch krachtige smartphone
 • Geavanceerde cameratechnieken
 • Handig opgeborgen vingerafdrukscanner

Minpunten Sony Xperia X Compact

 • Plastic achterkantje

Prijsvergelijker Sony Xperia X Compact
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 20,50 € 0,00 100 1000 MB 4G Tip
Tele2 € 21,00 € 0,00 100 1000 MB 4G+ Bekijk
hollandsnieuwe € 22,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
T-Mobile € 22,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Telfort € 25,50 € 0,00 150 1000 MB 4G Bekijk
KPN € 32,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk
Ben € 18,50 € 0,00 100 500 MB   Bekijk
Vodafone € 26,00 € 0,00 150 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Sony Xperia X Compact met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Sony Xperia X Compact in het kort

De Sony Xperia X Compact is een relatief krachtige Android-smartphone in een compacte behuizing. Vaak zijn dergelijjk kleine(re) telefoons ook vrij eenvoudig qua specs, daar is bij deze X Compact geen sprake van.

Eerste met Triple Image Sensing

De Sony Xperia X Compact werd in de zomer van 2016 aangekondigd en heeft een vrij nieuw uiterlijk meegekregen. In tegenstelling tot de eveneens aangekondigde Xperia XZ is de achterzijde niet van metaal. Wel is de afwerking van zo'n hoog niveau dat de achterkant lijkt op heel fijn keramiek. Het toestel moet daarom net zo premium aanvoelen als z'n grotere broers, maar dan eenvoudiger om met één hand te bedienen. Toch gaat het bij de Xperia X Compact niet zozeer om de behuizing maar om hele andere dingen. Z'n camera bijvoorbeeld. Sony heeft die uitgerust met triple image sensing-technologie. Hierbij worden diverse sensoren gecombineerd om kwalitatief hoogstaande en kleurechte foto's te maken. Zo is daar laser autofocus om snel scherp te stellen zelfs in het donker, een RGBC-IR sensor om kleuren zo realistisch mogelijk vast te leggen, Predictive Hybrid AF om bewegende beelden scherp vast te leggen en natuurlijk Sony's eigen Exmor RS-beeldsensor om al die beelden op te vangen en te verwerken tot een mooie foto of video.

Sony Xperia X Compact zwart overzicht

Veilig opladen

Ondanks dat de Sony Xperia X Compact is uitgerust met een relatief grote 2.700 mAh batterij is het opladen van een smartphone niet iets waar je dagelijks om zit te springen. Omdat het toestel net als andere Xperia telefoons is uitgerust met de zogenaamde STAMINA-modus kun je extra lang mee met een volle batterij, zelfs als hij leeg dreigt te raken. Moet je hem wel eenmaal opladen dan schakelt automatisch de Adaptive Charging-techniek van Qnovo in. Die zorgt dat een lange levensduur gegarandeerd is, tot wel twee keer zo lang. Het zou erin moeten resulteren dat je over een jaar nog steeds prima gebruik kunt maken van je batterij.

Belangrijkste Sony Xperia X Compact specificaties

 • Compact HD-scherm van 4.6 inch groot
 • 23 megapixelcamera met drievoudige beeldsensortechnologie
 • Hexa-core Snapdragon 650-processor met 3 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
 • Selfiecam van 5 megapixel groot en Exmor RS-beeldsensor
 • 32 GB opslag uit te breiden tot 256 GB met microSD-kaart
 • Bekijk alle Sony Xperia X Compact specs

Kleine breuk met het verleden

Doorgaans slaagde Sony erin om haar Compact-serie met dezelfde specificaties uit te rusten als haar huidige vlaggenschip. Deze Sony Xperia X Compact is wat dat betreft een breuk met het verleden. Niet dat de Compact niet krachtig is, maar vlaggenschip high-end is hij niet. Zo is de Qualcomm Snapdragon 650 krachtig, maar niet het beste wat op moment van uitkomen verkrijgbaar was. En ook de schermresolutie komt nog steeds niet overeen met vlaggenschip-begrippen. Alhoewel een HD-resolutie nog steeds prima leesbaar is op een 4,6 inch scherm haalt hij niet de scherpte van sommige andere schermen. Al die concessies hebben trouwens een voordeel; ze moeten de batterijduur aanzienlijk verlengen.

Goedkoopste Sony Xperia X Compact prijzen

Je kunt de Xperia X Compact in combinatie met abonnement afsluiten of los aanschaffen. Wij vonden al vanaf €329 een webshop voor je. Intussen is er alweer aardig wat van de prijs af. Een toestel kostte toen maar liefst 441 euro. Zoals eerder gezegd is het ook een mogelijkheid om het toestel in combinatie met een abonnement aan te schaffen. Zonder bijbetalen heb je al voor 18,50 euro een exemplaar. Dat is bij een tweejarig abonnement. Voor een eenjarig abonnement kijk je op deze abonnementpagina. Daar kan je in het zoekscherm links bovenaan zoeken op de abonnementsduur. In dat zoekfilter kun je ook meteen zoeken op bundels waaronder belminuten, sms’jes en MB’s. Ook kun je er aangeven hoeveel je wilt bijbetalen voor een exemplaar. Sony brengt de Xperia X Compact uit in de uitvoeringen Mist Blue (blauw), White (wit) en Universe Black (zwart). Wat geheugenopslag betreft is alleen een 32 GB variant te koop. Daar is echter eenvoudig wat aan te doen door zelf een geheugenkaart (type MicroSDHC) bij te plaatsen.


Video over de Sony Xperia X Compact

Waarom zouden krachtige Android-smartphones groot moeten zijn. Sony bewijst met de Xperia X Compact dat het ook anders kan. En ook nog in een mooie behuizing


Concurrenten van de Sony Xperia X Compact

Vergelijk de Sony Xperia X Compact met deze producten


Praat mee over de Sony X Compact