De allerlaatste Samsung Galaxy S3 geruchten opgesomd


Samsung kondigt vanavond tijdens een speciaal Unpacked-event in hartje London naar verwachting de Galaxy S3 aan, de opvolger van de Galaxy S II. We sommen luttele uren voor de lancering nog de laatste geruchten voor je op.

Naar alle verwachting beschikt de Galaxy S3 over een scherm van tussen de 4.6 en 4.8 inch met een hoge resolutie non-pentile Super AMOLED Plus. Het zal de eerste smartphone van Samsung zijn dat met een 720p Super AMOLED Plus-scherm wordt uitgerust dat niet gebruik maakt van Pentile. De Galaxy Nexus doet dat namelijk nog wel. De Galaxy S2 werd veel geprezen voor het Super AMOLED Plus scherm, en als Samsung er meer pixels in heeft weten te krijgen zal ook deze telefoon over een uitmuntend scherm beschikken dat nog scherper is.

Samsung Exynos 4 quad

De processor kunnen we met zekerheid zeggen; een eigen Exynos quadcore-processor op waarschijnlijk 1,4 GHz. Samsung presenteerde de processor een week eerder dus de het is met name op de rekenkracht van de Galaxy S3 erg trots. Verwacht een soepel draaiend en vlotte smartphone.

Over de camera was misschien nog wel de meeste onenigheid; was dit nou een 8 of juist een 12 megapixel schieter? Onze gok gaat uit naar 12. De Galaxy S2 beschikt al over een 8 megapixel camera, dus het verhogen zou logisch zijn. Anders zou het voor velen een flinke teleurstelling zijn, wat Samsung ook zegt over het verbeteren van de optics.

Next galaxy unpacked

Tot slot; de kleur van de S3. Verwacht twee kleuren; blauw en wit. In diverse aankondigingen liet gebruikte het bedrijf een donkerblauwe en witte steen. Hiermee doelt het niet alleen op de vermoedelijk keramische behuizing, ook de kleur zegt iets.

Gorilla tactiek

Samsung haalde een truc uit die we voorheen alleen van Apple waren gewend rondom deze aankondiging. Het hield de lippen stijf op elkaar en deed er zoveel mogelijk aan om informatie over de opvolger van de Galaxy S II achter te houden. Deze tactiek werkte. Het leverde extra veel en bovendien gratis publiciteit op. Zelfs de codenaam en de aanwezigheid van een fysieke homeknop werd voorpaginanieuws. Het gevaar van deze manier is wel dat het uiteindelijke product enigszins tegen kan vallen.

Uitgesteld

De Galaxy S3 werd eigenlijk verwacht tijdens het jaarlijkse MWC-event in Barcelona eind februari. Een jaar eerder kondigde het daar nog de Galaxy S II aan. Op 1 februari kondigde Samsung aan dat het toestel later zou komen, tijdens een speciaal te houden event. Niet alleen wou men hiermee voorkomen dat het nieuws daardoor werd ondergesneeuwd door nieuws van andere fabrikanten, het bedrijf een de S3 wereldwijd lanceren. Amerikaanse klanten moesten maandenlang wachten voordat zij een Galaxy S2 konden bemachtigen. Velen kozen daardoor toch voor de iPhone 4S die net eerder werd aangekondigd.

Uiteindelijk stuurde Samsung een uitnodiging rond voor 3 mei 2012. Tijdens een Unpacked-event zal het eindelijk de Galaxy S3 onthullen en daarmee een einde maken aan de geruchtenstroom. Volg onze speciale liveblog om zo goed mogelijk de lancering te volgen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel