Samsung presenteert processor Galaxy S3


In de opmaat naar de presentatie van de Galaxy S3, volgende week in London, heeft Samsung alvast de processor van de nieuwe telefoon gepresenteerd. De Exynos 4 quad, zoals de processor heet, is razendsnel en energiezuinig.

Samsung heeft de nieuwe processor gebakken met 32nm-technologie, waarbij 32 nanometer staat voor de grootte van de transistors op de quadcore-processor. Door die kleiner te maken, kan de chipset een stuk zuiniger omgaan met energie. Tegelijkertijd is de processor volgens Samsung twee keer zo snel als z’n voorganger. Volgens het Koreaanse bedrijf zorgt de nieuwe processor voor een "PC-achtige ervaring" op de smartphone.

Exynos4procss834quad

De Samsung Glaxay S3 wordt op 3 mei gepresenteerd in Londen. We weten inmiddels welke processor in het toestel zal zitten. De rest van de telefoon blijft gissen, al zijn de nodige geruchten inmiddels naar buiten gekomen. Het toestel zou een scherm van 4.7 inch hebben, met een resolutie van 1280x720 pixels. De smartphone draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S III i9300

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S III i9300


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel