Foto Samsung i9300 lekt uit, mogelijk Galaxy S III

· 2 reacties


Een uitgelekte foto toont de Samsing i9300, een telefoon die duidelijk draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Mogelijk is dit de Samsung Galaxy S III, al kan dit ook een ander toestel zijn.

Opvallend is dat Samsung bij dit nieuwe toestel gekozen heeft voor het gebruik van softwarematige knoppen, zoals die ook te vinden zijn op de Galaxy Nexus. Het scherm ziet er fors uit, en heeft volgens PhoneArena, het blog dat met de foto kwam, een diagonaal van 4.6 of 4.7 inch. Het toestel op de foto is daarnaast voorzien van TouchWiz, de eigen Android-skin van Samsung.

Samsung gt i9300

Dat is niet meteen duidelijk, maar blijkt voornamelijk uit de kleur van de iconen bovenin het beeld, die in de standaard Android-release blauw zijn, en de bolletjes die aangeven op welke pagina in het menu je bent, die zijn typisch voor Samsung, en ontbreken in de standaard-versie.

Nieuw topmodel?

Uit de - vermeende - naam van het toestel zou opgemaakt kunnen worden dat dit het nieuwe topmodel is. De i9000 was de Galaxy S, de i9100 de Galaxy S II, de i9250 de Galaxy Nexus, dus zou i9300 goed het typenummer van het nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S III kunnen zijn. Belangrijkste reden om toch te twijfelen of dit de Galaxy S III is, is dat Samsung korte tijd een XML-sheet online had staan met de specificatie van de i9300, waaruit bleek dat het toestel een schermresolutie van 1024 x 600 pixels heeft.

De verwachting is dat het nieuwe topmodel een hogere resolutie heeft van 1280 x 720 pixels of zelfs 1920 x 1080 pixels. Er vanuit gaand dat het toestel op de foto de i9300 is, liggen meerdere opties open: het kan zijn dat de sheet niet klopt. Dan is dit de Galaxy S III. Het kan zijn dat de sheet wel klopt, en de geruchten ook. Dan is dit een toestel dat onder de nieuwe Galaxy S III in de markt geplaatst kan worden. Als laatste, minst waarschijnlijke of zelf onwaarschijnlijke scenario, blijft over dat de sheet klopt, en dit de Galaxy S III is. Dan is de schermresolutie een tegenvaller, en loopt het nieuwe toestel achter op de concurrentie.

Bron: Phonearena.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel