Samsung lanceert ergonomische en intelligente Galaxy S III

· 17 reacties


Samsung heeft zojuist in London de Galaxy S III aangekondigd. Het 8,6 millimeter dunne toestel beschikt over een 4.8 inch HD Super AMOLED scherm en is voorzien van technologische snufjes die deze phone écht smart moeten maken.

Er waren zoveel geruchten voorafgaand aan de introductie van de Galaxy S III dat het lastig was de bomen door het bos te zien. Inmiddels weten we het allemaal zeker. Een immens scherm van 4.8 inch groot, en daarmee groter dan de HTC One X. Helaas gaat het hier in tegenstelling tot wat werd aangenomen wel om de Pentile RGB techniek.

Samsung Galaxy S III burst shot

Wat de Galaxy S III uniek maakt en onderscheidt van andere Android-smartphone zijn de slimme features. We zagen ze al terug in Samsung's SmartTV's. Het ontwaken van de smartphone door spraak en bedienen met simpele opdrachten dankzij S Voice. Het lijkt wel verdacht veel op Apple's Siri. Helaas is Nederlands niet standaard ondersteund. De S III houdt daarnaast via sensoren de gebruiker nauwgezet in de gaten. Lees je een lange e-mail dan gaat het scherm niet uit na 30 seconden zonder input. Het denkt met je mee. Heeft je baas je al 5 keer gebeld zonder succes? Dan maakt de S III net even wat meer herrie als hij over gaat.

Samsung Galaxy S III Pebble Blue with hand

Specificatiewijs zijn er weinig verrassingen. Misschien de grootste is nog wel de naam; Galaxy S III in plaats van S3. Zo is er het energiezuinige Bluetooth 4.0, een barometer, WiFi a/b/g/n (inclusief WiFi HT40) en GLONASS-ondersteuning. The usual suspects dus. Erg interessant is de optioneel verkrijgbare draadloze oplader. De Galaxy S III komt in een 16 en 32 GB uitvoering. Een 64 GB uitvoering volgt spoedig. Allemaal niet genoeg? Gelukkig is er een microSDHC-slot zodat je makkelijk zelf geheugen kunt bijprikken. Er is een witte uitvoering (Marble White) en eentje in donkerblauw (Pebble Blue). Datum van verkrijgbaarheid; 29 mei zal de Galaxy S III in Europa verkrijgbaar zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel