Motorola kondigt voor iedereen betaalbare Moto E aan


“Made to Last” en “Priced for All”, zo omschrijft Motorola zelf de Moto E. De uitvinder van de flip-phone en de extreem dunne telefoons wil opnieuw pionieren met een uiterst betaalbare smartphone voor iedereen. De Moto E is het resultaat.

Ondanks een scherpe prijs moet je toch alles kunnen met de Moto E. Er zijn geen consessies gemaakt. Hierdoor zouden de mensen die nu nog met een featurephone werken uiteindelijk ook met een Full Touch Motorola kunnen werken en zodoende ook verbonden worden met het internet. Volgens Motorola toch al gauw 70% van de telefoongebruikers.

Het is dus tijd om afscheid te nemen van featurephones en over te stappen op een betaalbaar alternatief. Volgens Motorola is de Moto E dat. Hij is uitgerust met een ruim 4,3 inch beeldscherm met een opvallend hoge PPI van 256. Het scherm wordt zelfs beschermd door Gorilla Glass dus het is ook nog eens duurzaam. Bovendien is hij ongevoelig voor waterdruppels. Er ligt een vrij stevige 1.980 mAh batterij in waarmee je toch zonder veel problemen de dag door mee moet komen. Het toestel draait de nieuwste versie van Android KitKat en je krijgt gegarandeerd een Android-update.

Redelijke specs voor een zachte prijs

Er is verder een 5 megapixel camera, ingebouwde FM-radio, een geheugenkaartslot voor maximaal 32 GB aan extra geheugen en binnenin ligt een dualcore Snapdragon 200-processor met 1 GB aan RAM. Niet gek voor een bedrag van 129 dollar. Hoeveel de Motorola Moto E in euro's moet kosten is nog onduidelijk maar we gaan het voor je in de gaten houden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel