Leegloop van personeel bij HTC


Naar nu bekend is geworden hebben enkele hoge managers afscheid genomen van HTC, waaronder Opvallender, enkele van die oud-gedienden raden overgebleven personeel aan onmiddellijk te vertrekken.

Het gaat niet om de minste namen die HTC de rug toe keren. Onder de vertrekkende topmannen zijn Kouji Kodera (Chief Product Officer), Jason Gordon (Vice President Global Communications), Rebecca Rowland (Global Retail Marketing Manager), John Starkweather (Director Digital Marketing) en Eric Lin (Product Strategy Manager). Die laatste verstuurde een opmerkelijke tweet.


Erg netjes is het niet richting je oud-werkgever maar het zegt wel iets over de sfeer binnen het bedrijf. HTC heeft geen makkelijke tijd achter de rug. Van alle recent aangekondigde vlaggenschepen wist geen enkele significant marktaandeel te bemachtigen en de onlangs aangekondigde HTC First, de eerste Facebook-telefoon, is inmiddels al door operators uit de handel genomen. Intussen zouden de problemen met aanvoer van onderdelen voor de One verholpen zijn, maar het is maar de vraag of het op tijd is. Samsung meldde onlangs dat de verkopen van de Galaxy S4 dichtbij de 10 miljoen zitten. Exacte verkoopcijfers van de One zijn niet openbaar maar het is onwaarschijnlijk dat dat in de buurt is.

Update 16:28 Lennard Hoornik (CEO Asia) nu ook 'exit'.

Bron: The Verge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel