Apple iPhone kan weer op recordkwartaal rekenen


De iPhone ligt alweer een tijdje in de winkel maar nog steeds kan Apple rekenen op sterke verkopen. Marktanalisten houden rekening met 50 miljoen verkochte iPhones. Sommigen houden het zelfs op 51,4 miljoen. Dat is flink meer dan eerder werd gedacht.

Eerder nog werd rekening gehouden met 45 miljoen iPhones. Apple bracht zowel de iPhone 6 als 6 Plus in september van 2014 uit maar nog steeds heeft het profijt van de sterke vraag vanuit China. Enkele analisten denken zelfs dat Apple 51,4 miljoen exemplaren heeft verkocht.

Apple Store
Ook dit kwartaal weer goede zaken bij de Apple Store

De iPhone 6 en 6 Plus zijn het grootste succes voor Apple ooit. Een analist van Piper Jaffray verwacht dat Apple er dit jaar maar liefst 250 miljoen exemplaren van verkoopt. Dat is evenveel als de populaire Nokia 1100, al leverde die natuurlijk flink minder op voor Nokia. In maart kondigde Apple aan al 700 miljoen iPhones te hebben verkocht. Een flink verschil met de gehoopte 10 miljoen die Apple van de eerste iPhone hoopte te verkopen. Ze hoopten destijds een marktaandeel van 1% te bemachtigen. Het is wat meer geworden. De grootste reden voor het huidige succes komt vooral uit China. De vraag daar naar de grotere iPhone 6 Plus is erg hoog.

Foto: Rob DiCaterino (cc)
Bron: Business Insider


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel