Firmware Update Friday - Week 20


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Motorola new Moto E, Samsung Galaxy Core Prime en de Nokia Lumia 930. Ook is er nieuws over de HTC One mini en One mini 2.

Motorola new Moto E - Android 5.1 Lollipop

De leukste update van deze week is voor de nieuwe Moto E. Het toestel krijgt namelijk een update naar Android 5.1 Lollipop. Dat is de allernieuwste Android-versie. Motorola heeft een vrij uitgebreide changelog geschreven met alle wijzigingen. De meeste wijzigingen vinden we in het notificatie-gedeelte. Ook zijn er talloze bugfixes. Updaten kan via het toestel zelf maar alleen als de batterij voller is dan 50%. Na het installeren zit je op versienummer 23.11.15.

Samsung Galaxy Core Prime - Android 5.0 Lollipop

Zelfs een update voor de relatief eenvoudige Galaxy Core Prime. Samsung lijkt ervoor te kiezen om niet alleen de duurdere modellen van Lollipop te voorzien maar ook de budget-modellen. Deze update brengt je naar Android 5.0.2 en heeft buildnummer G360FXXU1BOD9. Je krijgt al het lekkers van Lollipop zoals het vernieuwde uiterlijk en de uitgebreidere notificaties. Meer dan de moeite waard dus.

Nokia Lumia 930 en HTC One M8 for Windows - Windows 10 Mobile preview

Officieel is het nog niet maar je kunt alvast wel een preview-versie van Windows 10 Mobile downloaden. Mits je beschikt over een Nokia Lumia 930 of de Windows-uitvoering van de One M8. Die laatste werd hier niet uitgegeven maar noemen we voor de volledigheid wel even. Deze technical preview heeft buildnummer 10080 en wordt afgeraden voor mensen die afhankelijk zijn van hun mobiele telefoon. Er zijn namelijk nogal wat bugs, bovendien werken sommige dingen (nog) niet. Nieuw in deze preview is de aanwezigheid van Windows Store beta. Proberen kan door je gratis aan te melden voor het Windows Insider-programma en de bijbehorende app te downloaden.

HTC One mini 2 en One mini

Geen update voor de HTC One mini 2 en de allereerste One mini. Eerder nog werd een update naar Android 5.0 Lollipop beloofd maar HTC komt daar nu op terug. Na testen is gebleken dat beide toestellen het niet aankunnen en HTC kan daarom niet een gebruikerservaring aanbieden die je van ze mag verwachten. KitKat was dus de laatste update.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel