Apple verkocht 61,2 miljoen iPhones 1e kwartaal 2015


Apple heeft haar kwartaalcijfers gepubliceerd en daaruit blijkt dat het bedrijf in de eerste drie maanden van 2015 maar liefst 61,2 miljoen iPhones heeft verkocht. Analisten hielden rekening met 'slechts' 56 miljoen.

De iPhone-trein dendert dus voorlopig nog wel even door. Door maar liefst 61,2 miljoen iPhones te verkopen verdiende het 40,3 miljard dollar. Als we daar ook de iPad, Macs en overige bij optellen dan harkte Apple in totaal 74,6 miljard dollar binnen. Inmiddels heeft Apple het ongelofelijke bedrag van 194 miljard dollar op de bank staan. Een bedrag dat afgelopen kwartaal met 8,6% is gestegen.

Apple Store Amsterdam
De Apple Store in Amsterdam

Het laatste kwartaal is meestal het beste voor Apple omdat de iPhone-verkopen dan het hoogst zijn. Het eerste, tweede en derde kwartaal zijn aflopend wat slechter omdat mensen hun iPhone-aankoop uitstellen tot het nieuwe model dat in het najaar wordt gepresenteerd. Qua iPads verkocht Apple er vorig kwartaal 12,6 miljoen exemplaren van, een daling van 23% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Toch zullen weinig beursanalisten daar wakker van liggen. Apple is en blijft met afstand het grootste techbedrijf, al kunnen we inmiddels beter spreken van een telefoonbedrijf.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel