OnePlus 7 krijgt “sneller en vloeiender” scherm


In een interview met The Verge heeft de CEO van OnePlus enkele details prijsgegeven over het scherm van de aankomende OnePlus 7. Zowel de OnePlus 7 als de OnePlus 7 Pro krijgen namelijk een vloeiender scherm.

Normaliter bracht OnePlus een enkel model uit, later in het jaar gevolgd door een update daarvan. Dit jaar wordt anders. Dan komt OnePlus met de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro. Alleen die laatste zal zijn uitgerust met 5G, de opvolger van 4G. Beide modellen krijgen wel een nieuw type scherm. Want in tegenstelling tot een regulier 60 Hertz scherm past OnePlus een hogere verversingssnelheid toe waardoor animaties vloeiender zijn.

OnePlus 7: Fast & Smooth
OnePlus 7: Fast and Smooth

Nieuw is dit niet. Zo past Apple een variabele verversingssnelheid toe tot 120 Hz in sommige iPads en ook Razer heeft een 120 Hz scherm in de Razer Phone 2 gestopt. De CEO van OnePlus, Pete Lau, was na een demonstratie onder de indruk van het scherm in de OnePlus 7 Pro met z'n nog onbekende verversingssnelheid. Het nieuwe scherm is wel duurder in aanschaf en dat rekent OnePlus door naar de consument. Verwacht dus een iets hogere prijs voor de OnePlus 7 dan destijds voor de OnePlus 6.

Variabel

Een hogere verversingssnelheid heeft wel nadelige gevolgen voor de batterijduur. Hoe OnePlus die denkt op te lossen zegt het stuk niet. Het kan net als Apple kiezen voor een variabele snelheid, bijvoorbeeld alleen bij animaties.

  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     Amazon
256 GB Almond € 761,21 € 761,21   Bekijk
Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel