HTC kondigt One M8s officieel aan als 2e generatie One M8


Ondanks dat de HTC One M9 inmiddels is aangekondigd en zelfs al verkrijgbaar is krijgt het model van vorig jaar een nieuw leven. En wel in de vorm van de One M8s. Hij krijgt een nieuwe processor en ook de 4 megapixel UltraPixel-camera is verleden tijd.

In plaats daarvan maakt de One M8s gebruik van een meer conventionele 13 megapixel camera. Dat zal velen als muziek in de oren klinken. Al kan dat ook komen door de BoomSound-speakers die als vanouds aan de voorzijde te vinden zijn. Achterop zit trouwens nog steeds die twee camera die gebruikt kan worden om later, na het schieten van een foto, opnieuw scherp te stellen.

HTC One M8s
De HTC One M8s

HTC heeft ook kans gezien om een iets grotere batterij in de HTC One M8s te plaatsen; 2.840 mAh in plaats van de 2.600 mAh in de One M8. Dat moet het gemis van de krachtige Snapdragon 801 enigszins teniet doen. In plaats daarvan beschikt de M8s over een Snapdragon 615. Die beschikt over acht cores en is 64-bits. De extra dikke batterij zorgt trouwens ook voor een iets dikkere behuizing; er komt 0,15 millimeter bij. Het gewicht blijft wel gelijk op 160 gram. Vreemd genoeg krijgt de HTC One M8s een adviesprijs mee die licht hoger ligt dan de huidige One M8. Verwacht het toestel al over enkele weken in de winkels.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel