HTC komt met One M9+ inclusief vingerafdrukscanner, toont ook E9+


Een nieuwe opmerkelijke stap van HTC; het bracht zojuist een uitgebreidere versie van de One M9 uit maar dan alleen voor de Chinese markt. De One M9+ beschikt over een Quad HD-scherm en een vingerafdrukscanner. Ook krijgen de Chinezen de One E9+.

De One M9+ beschikt over een iets groter beeldscherm dan de One M9 maar de resolutie is wel flink omhoog gegaan; naar 1.440 bij 2.560 pixels. Quad HD noemen we dat ook wel. Los daarvan krijgt de M9+ een tweede camera aan de achterzijde voor het schieten van diepte-foto's waarmee de Duo Camera weer helemaal terug is. Tevens nieuw is de homeknop aan de voorzijde met daarin een vingerafdrukscanner.

HTC One M9 plus

HTC kiest voor een processor van MediaTek die beschikt over acht cores en 64-bits is. De MediaTek MT6795 draait op 2,2 GHz en geldt als één van de krachtigste MediaTek-chip van dit moment. Qua kleuren zal de HTC One M9+ verkrijgbaar zijn in het goud, zilver en donkergrijs. Concrete plannen om het model buiten China om te verkopen zijn er (nog) niet. Opvallend want het model is flink uitgebreider dan de One M9 en daarvoor zou hier best een markt zijn.

Ook de HTC One E9+

De One M9+ was niet het enige nieuwe model dat HTC toonde. Zo bracht het ook de One E9+ uit. Ook opvallend want de kleinere One E9 moet nog aangekondigd worden. De E9+ krijgt een 5,5 inch beeldscherm met ook een Quad HD-resolutie. Tevens treffen we hier dezelfde processor aan; de MediaTek MT6795. Wel is er minder werkgeheugen dan bij de M9+; 2 in plaats van 3 GB. Ook de HTC One E9+ lijkt bestemd te zijn voor de Chinese markt. We gaan uiteraard voor je in de gaten houden of beide modellen hier toch naar toe komen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel