Fitbit maakt met update Pebble-horloges toekomstbestendig(er)


Na het overnemen van Pebble door Fitbit werd bekend dat de nieuwe eigenaar voornemens is om de stekker uit de Pebble-servers te trekken, waardoor de werking van de slimme horloges in gevaar kwam. Een update moet dat nu (deels) voorkomen.

Fitbit heeft namelijk een update vrijgegeven voor Pebble-horloges waardoor ze in ieder geval grotendeels blijven werken ook al zijn de servers offline. Daarmee worden ze niet ineens nutteloos. Eerder al werd bekend dat het Fitbit vooral te doen is om het intellectueel eigendom en het werknemersbestand en niet zozeer om de Pebble-producten waaronder de Pebble Time en de Time Round. De werking van de digitale klokwerkjes blijft hiermee in ieder geval ook tot na het uitzetten van de servers gegarandeerd.

Pebble update
Ook zonder toegang tot de cloud min of meer een werkende app

Dat is mede mogelijk gemaakt door niet meer te crashen door wanneer de servers onbereikbaar zijn. Natuurlijk verdwijnt er wel functionaliteit met het offline gaan van de systemen maar het horloge kan in ieder geval wel 'gewoon' gebruikt worden, onder meer om de tijd af te lezen. Toch is dat geen geruststelling voor wie op dit moment op punt staat om een Pebble-horloge te kopen. Daarvan blijft het advies voorlopig: niet doen! Willen gebruikers in de toekomst apps installeren dan kan dat door ze zogenaamd te side-loaden, datzelfde geldt voor alternatieve firmwares. Er zullen vast en zeker handige jongens en meisjes zijn die met alternatieve software komen voor alle in gebruik zijnde horloges in de wereld. Ergens zijn we blij dat Fitbit deze update heeft uitgegeven. Dat maakt de teleurstelling er echter niet minder om, maar het helpt wel om het te verwerken.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel