Apple verlengt garantie voor eerste generatie Watch met opgezwollen batterij


Eigenaren van een eerste generatie Apple Watch waarvan de batterij is opgezwollen krijgen in plaats van 1 jaar nu 3 jaar fabrieksgarantie van Apple. Erg vaak zou het probleem met de opgezwollen batterij niet zijn opgetreden.

Het is 9to5mac die een kopie van Apple besluit in handen heeft gekregen. Apple geeft normaliter slechts 1 jaar fabrieksgarantie, onder het Europese recht moet het bedrijf echter 2 jaar geven. Op alle in Nederland verkochte Apple-producten geldt sinds 2012 dan ook standaard 2 jaar garantie. Eigenaren met een eerste generatie Apple Watch die te kampen hebben met een opgezwollen batterij hebben nu goed nieuws; zij krijgen nu 3 jaar garantie.

Apple Watch 1st gen opgezwollen batterij
Apple verlengt garantie voor 1e generatie Watch met dit probleem

Gebruikers die te maken hebben met een opgezwollen batterij melden veelal dat het beeldscherm uit de behuizing is gedrukt door de batterij, vaak na een hard geluid. Het slimme horloge zou hierbij ook warm geworden zijn. Gebruikers van bijvoorbeeld het Apple Forum maken melding dat Apple nooit echt moeilijk heeft gedaan over het probleem en vaak overgegaan is tot vervanging. De Apple Watch 1e generatie is hier nog altijd te koop, ook nu de Apple Watch Series 2 is aangekondigd. Het prijsverschil tussen beide is wel groot; zo'n 100 euro op moment van schrijven.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel