Google kondigt Android Wear 2.0 aan + LG Watch Sport en Style


Google heeft een nieuwe evolutionaire versie van Android Wear aangekondigd. Om dit nieuwe wearable-platform kracht bij te zetten toonde het tevens de LG Watch Sport en Watch Sport. Dat zijn meteen de eerste horloges die Android Wear 2.0 draaien.

Android Wear 2.0 liet enige tijd op zich wachten. Het lijkt op eerste gezicht sterk op voorgaande versies maar onder de motorkap is er toch het nodige veranderd. Zo zijn er meer mogelijkheden om je slimme horloge te personaliseren, bijvoorbeeld met watchfaces. Google's eigen assistent is ook aanwezig en kan vragen in het Engels en Duits beantwoorden. Google hoopt spoedig nieuwe talen toe te voegen. Naast vragen kan Google Assistent ook handelingen voor je uitvoeren.

Android Wear 2.0
Android Wear 2.0: een stuk persoonlijker

Verder nieuw is de mogelijkheid om binnengekomen berichten vanaf het horloge te beantwoorden. Dat kan met handschriftherkenning, spraak of met een toetsenbord. Naar mate je Android Wear 2.0 vaker gebruikt kan Smart Reply zelf suggesties geven van veelvoorkomende antwoorden. Handig want tekst invoeren op een klein horloge gaat niet eenvoudig. Google hoopt Android Wear 2.0 de komende weken uit te rollen naar onder andere de Asus ZenWatch 2 & 3, Huawei Watch, LG Watch Urbane & 2nd Edition LTE en Moto 360 2nd Gen. Wanneer de Google Assistent ondersteuning krijgt voor de Nederlandse taal is nog onbekend.

LG Watch Style en Watch Sport
Alle uitvoeringen van de LG Watch Style en Sport

LG Watch Style en Watch Sport

Samen met Android Wear 2.0 toonde Google de bijbehorende LG Watch Sport en Watch Style. Dit zijn de eerste horloges die meteen met de nieuwste Android Wear-versie verschijnen. Beide horloges zijn uitgerust met een rond P-OLED scherm met een draaiknop rechts aan de zijkant. Dit stelt je in staat om snel en eenvoudig door bijvoorbeeld een lijst te scrollen. Zowel de Watch Sport als Style kennen een waterdichte behuizing, al is die van de Sport met een IP68-certificering net iets beter bestand tegen water dan de IP67 van de Style. Andere verschillen zijn het schermformaat; 1.2 inch voor de Style en 1.38 inch voor de Sport. Ook beschikt de laatste over een ingebouwde hartslagmeter en GPS. De LG Watch Style komt in de kleuren silver, rose gold en titanium en is verkrijgbaar met een 18mm lederen of siliconen bandje die je zelf kunt verwisselen. De LG Watch Sport komt in een titanium of donkerblauwe uitvoering met een bandje van elastomeer (rubberachtige polymeer). Prijzen voor de Style beginnen bij 249 dollar, de Sport kost 349 dollar. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel